Jablkové mafiny s posýpkou
Obľúbené koláčiky, plné jabĺčok, na ktorých si nielen deti pochutia.
recept,fotorecept,jablká,Mafiny
Mafiny
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
118 g
Energia porcie
272 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 130 523 | gramov kcal | |
jablká | 500 305 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
mlieko acidofilné 3,6% | 250 150 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 270 937 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 60 214 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 80 720 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | 2 25 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
múka hladká 270 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • škorica mletá 2 čajové lyžičky
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.

2.
vajce slepačie 1 kus • cukor kryštálový 100 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov
Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.


4.
Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.

5.
Pridáme nakrájané jablká a premiešame.

6.
múka polohrubá 60 gramov • maslo 40 gramov • cukor kryštálový 30 gramov
Mrveničku pripravíme zmiešaním múky s cukrom a maslom.

7.
Plech na mafiny
Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov a posypeme posýpkou.

8.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!