RECEPTY

Jablkové mafiny s medom a stéviou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemné mafiny bez cukru, s jablkami s citrónovou šťavou.

recept,fotorecept,jablká,Mafiny

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

Stévia - prášok

0

??

kcal

Stévia Cukrová - rastlina

10

0

gramov

kcal

citrónová kôra

1

4

čajová lyžička

kcal

citrónová šťava

2

7

polievkové lyžice

kcal

jablká

250

153

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

7

6

gramov

kcal

mak

2

163

polievkové lyžice

kcal

maslo

75

551

gramov

kcal

med

2

99

polievkové lyžice

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

50

32

mililitrov

kcal

múka hladká

200

694

gramov

kcal

 

Recept

1. 

Stévia Cukrová - rastlina 10 gramov

Stéviu nastriháme ...

Stéviu nastriháme ......

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov  med 2 polievkové lyžice

... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme k nej mlieko, pridáme med a v sekáčiku premixujeme.

... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme...

3. 

jablká 250 gramov  citrónová šťava 2 polievkové lyžice

Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a polejeme citrónovou šťavou.

Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a...

4. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7 gramov  maslo 75 gramov  citrónová kôra 1 čajová lyžička  mak 2 polievkové lyžice

Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom, prilejeme stéviu s mliekom, rozpustené maslo, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a mak. Vymiešame polotekuté cesto.

Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom,...

5. 

Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do silikónových mafinových foriem. Do každej formy jednu naberačku. Cesto môžeme nakladať aj pomocou lyžice do 2/3 formy.

Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do...

6. 

Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme pripravené jablká.

Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme...

7. 

Stévia - prášok

Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25 minút pri teplote asi 180-190°C. Či sú hotové skúsime tak, že do nich zapichneme špajdľu. Po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Upečené mafiny jemne posypeme preosiatou práškovou stéviou.

Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť