Jablkové mafiny s medom a stéviou
Jemné mafiny bez cukru, s jablkami s citrónovou šťavou.
recept,fotorecept,jablká,Mafiny
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
Stévia - prášok | 0 ?? | kcal | |
Stévia Cukrová - rastlina | 10 0 | gramov kcal | |
citrónová kôra | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
citrónová šťava | 2 7 | polievkové lyžice kcal | |
jablká | 250 153 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 7 6 | gramov kcal | |
mak | 2 163 | polievkové lyžice kcal | |
maslo | 75 551 | gramov kcal | |
med | 2 99 | polievkové lyžice kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 32 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal |
Recept

2.
mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov • med 2 polievkové lyžice
... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme k nej mlieko, pridáme med a v sekáčiku premixujeme.

3.
jablká 250 gramov • citrónová šťava 2 polievkové lyžice
Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a polejeme citrónovou šťavou.

4.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 7 gramov • maslo 75 gramov • citrónová kôra 1 čajová lyžička • mak 2 polievkové lyžice
Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom, prilejeme stéviu s mliekom, rozpustené maslo, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a mak. Vymiešame polotekuté cesto.

5.
Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do silikónových mafinových foriem. Do každej formy jednu naberačku. Cesto môžeme nakladať aj pomocou lyžice do 2/3 formy.

6.
Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme pripravené jablká.

7.
Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25 minút pri teplote asi 180-190°C. Či sú hotové skúsime tak, že do nich zapichneme špajdľu. Po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Upečené mafiny jemne posypeme preosiatou práškovou stéviou.

Dobrú chuť!