Jablková žemľovka z toastového chleba

recept,fotorecept,chlieb toastový,jablká,jablká,Sladké jedlá,Jedlá pre deti
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb toastový | 720 1945 | gramov kcal | |
cukor práškový | 12 466 | polievkových lyžíc kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
jablká | 600 366 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 256 | mililitrov kcal | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 500 510 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal |
Recept

2.
chlieb toastový 720 gramov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Do pekáča vložíme 8 ks toastového chleba a posypeme cukrom.

3.
jablká 300 gramov
Jablká ošúpeme a postrúhame nahrubo. Rovnomerne ich rozložíme na prvú vrstvu chleba. Prikryjeme druhou vrstvou chleba.

4.
tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov • cukor práškový 4 polievkové lyžice • hrozienka 100 gramov
Tvaroh zmiešame s cukrom a umytými hrozienkami.

5.
Tvaroh rozložíme na druhú vrstvu chleba.

6.
cukor práškový 2 polievkové lyžice • jablká 300 gramov
Prikryjeme treťou vrstvou chleba, posypeme cukrom a opäť rozložíme ošúpané, nahrubo postrúhané jablká. Zakryjeme štvrtou vrstvou chleba.

7.
mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • cukor práškový 2 polievkové lyžice • vaječný žĺtok 4 kusy
V mlieku rozmiešame cukor a vaječné žĺtky.

8.
Obsah pekáča zalejeme nálevom. Pekáč zakryjeme.

9.
Pečieme 30 min. pri teplote 200°C.

10.
vaječný bielok 4 kusy • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do neho cukor.

11.
Sneh natrieme na upečenú žemľovku.

12.
10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!