Jablková žemľovka s pudingom
Žemľovka takmer ako zákusok. Pri servírovaní je vhodné poliať žemľovku kyslejšou ovocnou šťavou.
recept,fotorecept,jablká,puding vanilkový - prášok,Sladké jedlá,Jedlá pre deti,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá › Jedlá pre deti › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 12 | gramov | |
jablká | 800 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko nízkotučné 0,5% | 1 | liter | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 120 | gramov | |
rožok biely | 5 | kusov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
rožok biely 5 kusov • cukor vanilkový 12 gramov • cukor kryštálový 100 gramov
Rožky nakrájame, pridáme k nim jablká a oba cukre.
3.
maslo • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Dobre premiešame, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy a utlačíme. Vajíčka rozmiešame s mliekom a rožky zalejeme.
4.
mlieko nízkotučné 0,5% 1 liter • puding vanilkový - prášok 120 gramov • cukor kryštálový 50 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom. Varíme do zhustnutia.
5.
Puding nalejeme na mliekom nasiaknuté rožky.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30-40 minút.
7.
Pred podávaním necháme riadne vychladiť, puding nesmie byť teplý, inak by sa nedala žemľovka krájať.
Dobrú chuť!