Jablková celozrnná žemľovka so škoricovým snehom
Obľúbená žemľovka z celozrnného pečiva, plná zdravých jabĺk a s veľkou vrstvou zapečeného bielkového snehu.
recept,fotorecept,pečivo celozrnné,jablká,jablká,škorica mletá,škorica mletá,škorica mletá,Sladké jedlá,Bezlepkové,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
jablká | 4 | kusy | |
maslo | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 | mililitrov | |
pečivo celozrnné | 280 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
2.
mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov
V obdĺžnikovej miske rozmiešame mlieko, vaječné žĺtky a cukor.
4.
Rožky postupne namočíme do vaječného mlieka...
5.
...a uložíme v prvej vrstve na dno pekáča.
9.
jablká 2 kusy • cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice • škorica mletá ½ čajovej lyžičky
Zakryjeme ďalšou vrstvou namočených rožkov, opäť dáme jablká, cukor a škoricu.
10.
Položíme poslednú vrstvu namočených rožkov a zalejeme zvyšným mliekom.
12.
Zakryjeme alobalom a 30 minút pečieme pri teplote 180°C.
13.
vaječný bielok 6 kusov • cukor práškový 2 polievkové lyžice • škorica mletá 1 čajová lyžička
Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame doň cukor a škoricu.
14.
Škoricový sneh natrieme na žemľovku...
15.
...a necháme 10 minút zapiecť.
16.
Po vychladnutí na konzumnú teplotu krájame na porcie podľa chuti veľké.
Dobrú chuť!