Írsky zemiakový chlieb
Recept na prípravu tradičnej hrubej zemiakovej placky pečenej v rúre. Je vhodný ako príloha k hlavnému jedlu alebo aj samostatne. Ak ho máte radi mastnejší, tak si ho namiesto pečenia v rúre môžete vysmažiť na panvici s masťou.
recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 50 | gramov | |
múka polohrubá | 10 | polievkových lyžíc | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept
1.
zemiaky 1 kilogram • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
2.
maslo 50 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • múka polohrubá 10 polievkových lyžíc
Po uvarení zo hrnca zlejeme vodu. K zemiakom pridáme maslo, soľ, múku a rozmačkáme na kašovitú hmotu.
3.
4.
Kašu rozotrieme na vymastený plech, alebo papier na pečenie, v hrúbke asi pol centimetra.
5.
Pečieme do zlatova pri 200°C asi 40 minút.
6.
Po vychladnutí servírujeme ľubovolne nakrájané ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo aj samostatne ako maškrtu.
Dobrú chuť!