Hubové závitky s mletým mäsom
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,šunka schwarzwaldská,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 300 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
mlieko polotučné 1,5% | 80 | mililitrov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
tymián | - | ||
šampiňóny | 100 | gramov | |
šunka schwarzwaldská | 100 | gramov |
Recept
1.
šampiňóny 100 gramov • cesnak 2 strúčiky • olej olivový 2 polievkové lyžice • tymián
Šampiňóny umyjeme, pokrájame na tenké plátky. Strúčiky cesnaku očistíme a tiež ich pokrájame na tenké plátky. Na panvičke zohrejeme olej, pridáme šampiňóny a cesnak. Rýchlo opražíme a chvíľu podusíme, kým sa voda neodparí. Dochutíme štipkou tymiánu.
2.
mlieko polotučné 1,5% 80 mililitrov • rožok biely 1 kus
Do misky nalejeme mlieko. Do mlieka namočíme natrhaný rožok. Rožok sa nám v miske s mliekom rozmočí.
3.
bravčové mleté mäso 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Do misy dáme mleté bravčové mäso, soľ, rozmočený rožok. Všetko spolu rukou dobre premiešame.
4.
Pridáme huby s cesnakom. Premiešame. Vytvarujeme stredné karbonátky.
5.
šunka schwarzwaldská 100 gramov
Každú karbonátku obalíme v plátku schwarzwaldskej šunky. Vložíme ich do vymasteného pekáča. Pečieme zakryté na 180 °C asi 20 minút. Na 10 minút pekáč otvoríme, šunka sa pekne dochrumkava opečie. Podávame s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!