Hubová zmes s brandy
Čo so sušenými hubami, ktorých nám z minulého roku zostalo veľa.
recept,fotorecept,huby sušené,šampiňóny,brandy,Bezmäsité hlavné jedlá,Parný hrniec,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 2 | čajové lyžičky | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 116 | gramov | |
huby sušené | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | 30 | gramov | |
ryža | 200 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | 200 | mililitrov | |
šampiňóny | 300 | gramov |
Recept
1.
huby sušené 50 gramov • voda 200 mililitrov
Sušené hríby v miske zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme zmäknúť.
2.
cibuľa 116 gramov • šampiňóny 300 gramov
Medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Spolu s nakrájanými šampiňónmi cibuľu vysypeme do spodnej parnej nádoby.
3.
Ryžu viackrát na sitku pod tečúcou vodou prepláchneme, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Nádobu s ryžou vložíme do druhej nádoby parného hrnca, zakryjeme.
4.
maslo 30 gramov • cesnak 3 strúčiky • brandy 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté
Huby s ryžou paríme 20 minút. Ku koncu parenia si na strednom ohni v panvici roztopíme maslo, cesnak ošúpeme, prelisujeme, vložíme do panvice spolu s odkvapkanými lesnými hubami. Pri ustavičnom miešaní zmes dusíme 4 minúty. Pridáme udusené šampiňóny, vmiešame brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame teplé.
Dobrú chuť!