Hubová praženica z masliakov
Masliak obyčajný je výborná jedlá huba. Zvlášť chutná je jeho príprava na cibuľke s vajíčkami.
recept,fotorecept,huby lesné Masliak obyčajný,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
huby lesné Masliak obyčajný | 400 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | - | ||
voda | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
huby lesné Masliak obyčajný 400 gramov
Huby očistíme. Masliakom očistíme klobúčiky stiahnutím tenkej kožovitej vrstvy z povrchu klobúka. Každý hríb prekrojíme a skontrolujeme či nie je červivý.
2.
Huby pokrájame.
3.
voda • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Huby umyjeme, vložíme do hrnca, prilejeme vodu a prisypeme rascu. Privedieme do varu a 2-3 minúty povaríme. Huby scedíme.
4.
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
7.
Vajíčka pridáme k hríbom a miešame do zhustnutia.
8.
Podávame s chlebom.
Dobrú chuť!