Hruškový koláč s karamelom
Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,hrušky,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
hrušky | 250 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
maslo | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 | mililitrov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 2 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 150 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
tvaroh jemný mäkký | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka polohrubá 150 gramov • múka hladká 150 gramov • cukor kryštálový 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • tvaroh jemný mäkký 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • maslo 100 gramov
Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.
2.
Cesto vyšľaháme dohladka.
3.
Rozotrieme do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
6.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.
8.
mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice • maslo 1 polievková lyžica
Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.
9.
Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.
10.
Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.
Dobrú chuť!