Hruškové mafiny
Šťavnaté mafiny plné chutných hrušiek.
recept,fotorecept,mlieko acidofilné 3,6%,hrušky,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
hrušky | 400 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
mlieko acidofilné 3,6% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 270 | gramov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
vajce slepačie 1 kus • cukor kryštálový 100 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov
Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.
2.
múka hladká 270 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • škorica mletá 2 čajové lyžičky
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.
4.
Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.
5.
Pridáme nakrájané hrušky a premiešame.
6.
Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov.
7.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!