Hŕstková polievka so šunkou
Hustá strukovinová polievka s krúpami a údenou šunkou.
recept,fotorecept,Hŕstka - strukovinová zmes,šunka údená,Strukovinové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
Hŕstka - strukovinová zmes | 250 | gramov | |
cibuľa sušená | 1 | polievková lyžica | |
korenie majorán sušený | 1 | čajová lyžička | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 1.5 | litra | |
šunka údená | 250 | gramov |
Recept
1.
Hŕstka - strukovinová zmes 250 gramov
Zmes strukovín (fazuľa biela, fazuľa farebná, hrach, šošovica) a jačmenných krúp vysypeme na pracovnú dosku a zbežne ju prekontrolujeme.
2.
voda 1.5 litra • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Strukoviny premyjeme a zalejeme vodou. Pridáme soľ, korenie, rascu a varíme 30 minút.
3.
šunka údená 250 gramov
Surovú údenú šunku pokrájame na drobné kocky a pridáme ju do polievky. Všetko spolu varíme ďalších 30 minút.
4.
korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • cibuľa sušená 1 polievková lyžica • petržlenová vňať
Nakoniec do polievky zamiešame majorán, sušenú cibuľu a pri podávaní ju ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!