Hroznová omáčka na stredoveký spôsob
Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.
recept,fotorecept,hrozno biele,slanina prerastená,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
hrozno biele | 1 | kilogram | |
slanina prerastená | 300 | gramov | |
šalviové lístky | - |
Recept
2.
Hrozno rozmačkáme a necháme postáť.
4.
Rozmačkané hrozno preberieme a odstránime kôstky. Ide to ľahko. Vždy časť hrozna naložíme na plytký tanier a malé kôstky oddelíme nabok taniera.
5.
Z panvice zlejeme časť vyškvarenej masti a pridáme hrozno. Varíme asi 15 minút za častého miešania.
6.
cesnak 4 strúčiky
Po 15 minútach pridáme nakrájané strúčiky cesnaku. 5 minút povaríme. Podľa toho akú hustú chceme omáčku mať celkový čas varenia môžeme predĺžiť alebo skrátiť.
7.
Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú šalviu podľa chuti. Môžeme pridať aj sušenú, vtedy omáčku ešte chvíľu povaríme.
8. Servírujeme
...s pečenou kačicou a lokšami.
Dobrú chuť!