RECEPTY

Hrachový prívarok s medvedím cesnakom

Hrachový prívarok s medvedím cesnakom

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zdravý a chutný prívarok z poleného sušeného žltého hrachu a medvedieho cesnaku. Recept je inšpirovaný obľúbeným indickým jedlom Dal palak, v ktorom je hrach kombinovaný so špenátom. Podávame s ryžou basmati, pre nevegetariánov odporúčame varené údené :)

recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,cesnak medvedí,Prívarky a omáčky,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,,Bezlaktózové,Bezlepkové

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak1strúčik
cesnak medvedí100gramov
cibuľa červená60gramov
hrach žltý polený sušený250gramov
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej olivový3polievkové lyžice
soľ½čajovej lyžičky
voda750mililitrov

 

Recept

1. 

hrach žltý polený sušený 250 gramov  voda 750 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

Hrach preberieme, prepláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a asi za 45 minút uvaríme pod pokrievkou. Uvarený hrach odokryjeme a ešte chvíľu varíme, aby sa primerane odparila voda.

Hrach preberieme, prepláchneme pod studenou...

2. 

cesnak medvedí 100 gramov

Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame...

Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame......

3. 

...a nasekáme v kuchynskom sekáčiku najemno.

...a nasekáme v kuchynskom sekáčiku najemno....

4. 

olej olivový 3 polievkové lyžice  cibuľa červená 60 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a...

5. 

cesnak 1 strúčik  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky

Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a koreniny. Sekundu koreniny prevoniame,...

Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a...

6. 

...pridáme hrach a medvedí cesnak.

...pridáme hrach a medvedí cesnak....

7. 

Premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť.

Premiešame a za stáleho miešania necháme...

8. 

Môžeme podávať.

Môžeme podávať....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť