Hrachovo špenátový prívarok
Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.
recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,špenát čerstvý listový,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Indická kuchyňa › Bezlepkové › Sezónne recepty › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Špenát ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa červená | 100 | gramov | |
hrach žltý polený sušený | 250 | gramov | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 25 | gramov | |
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ himalájska ružová | - | ||
voda | 600 | mililitrov | |
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
špenát čerstvý listový | 200 | gramov |
Recept
1.
hrach žltý polený sušený 250 gramov • voda 600 mililitrov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky
Hrach preberieme, premyjeme a uvaríme v slanej vode do mäkka.
2.
Uvarený hrach čiastočne rozmačkáme.
3.
špenát čerstvý listový 200 gramov • cibuľa červená 100 gramov • cesnak 2 strúčiky
Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnca a krátko podusíme. Očistíme cibuľu a cesnak. Cibuľu najemno pokrájame.
4.
korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • maslo 25 gramov
Koreniny osmažíme na masle, pridáme cibuľu...
5.
...a prelisovaný cesnak. Chvíľu osmažíme.
6.
Pridáme uvarený hrach...
Dobrú chuť!