Hovädzie stehno na koreňovej zelenine
Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.
recept,fotorecept,cibuľa,mrkva,petržlen,zázvor koreň,hovädzie stehno,Hovädzie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 300 | gramov | |
hovädzie stehno | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 150 | gramov | |
olej slnečnicový | 1 | deciliter | |
paprika kápia čerstvá | 2 | kusy | |
petržlen | 150 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
rybacia omáčka | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1 | liter | |
zázvor koreň | 50 | gramov |
Recept
1.
olej slnečnicový 1 deciliter • cibuľa 300 gramov • mrkva 150 gramov
Na stredne rozpálený olej v hrnci dáme restovať nakrájanú cibuľu a mrkvu.
2.
petržlen 150 gramov • zázvor koreň 50 gramov • cesnak 2 strúčiky
Pridáme nakrájaný petržlen, kúsok zázvoru a dva strúčiky cesnaku.
3.
hovädzie stehno 600 gramov
Pridáme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso a pár krát premiešame kým sa nezatiahne.
4.
voda 1 liter • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy
Zalejeme vodou a necháme mierne vrieť 60-90 minút.
5.
rybacia omáčka 1 polievková lyžica • petržlenová vňať • paprika kápia čerstvá 2 kusy
Pridáme lyžicu rybacej omáčky, hrsť petržlenovej vňate a nakrájanú kápiu. Varíme približne 15 minút, kým mäso zmäkne a vyparí sa toľko vody aby zostala stredne hustá omáčka.
Dobrú chuť!