Hovädzie stehno na červenom víne
Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.
recept,fotorecept,hovädzie stehno,tymián,Hovädzie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
hovädzie stehno | 600 | gramov | |
huby shiitake | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 150 | gramov | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 250 | mililitrov | |
petržlen | 50 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tymián | 1 | čajová lyžička | |
víno červené suché | 200 | mililitrov |
Recept
2.
olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Panvica ø 28 cm
Na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso zatiahneme. Ochutíme korením.
3.
víno červené suché 200 mililitrov
Mäso obrátime a zatiahneme aj z druhej strany. Podlejeme vínom a necháme polku vína odvariť.
4.
cibuľa 100 gramov • mrkva 150 gramov • petržlen 50 gramov • huby shiitake 100 gramov
Zeleninu a huby očistíme a nahrubo nakrájame.
6.
paradajkový pretlak 250 mililitrov • tymián 1 čajová lyžička
Pridáme paradajkový pretlak a tymián.
7.
Varíme spolu za občasného jemného premiešania hornej vrstvy približne 20 minút.
8.
Zapekacia misa sklenená 7,5 l
Necháme trochu vyhladnúť a preložíme do pekáča.
9.
Pečieme prikryté 40 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!