Hovädzie ragú

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.
recept,fotorecept,hovädzie zadné,víno červené suché,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
hovädzie zadné | 700 1015 | gramov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
paradajky | 300 75 | gramov kcal | |
petržlen | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
víno červené suché | 200 164 | mililitrov kcal | |
zeler | 0 ?? | kcal | |
Ľahké zemiakové pyré recept | 0 ?? | kcal |
Recept


3.
paradajky 300 gramov
Paradajky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme. Pokrájame.

4.
olej slnečnicový 50 mililitrov • cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.


6.
Pridáme mäso a opekáme kým sa zatiahne.

7.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • petržlen • zeler
Stiahneme z ohňa, prisypeme papriku, pridáme mrkvu (môžeme pridať aj kúsok petržlenu a zeleru pokrájaného na malé kocky) a premiešame.

8.
K mäsu so zeleninou priložíme paradajky,...

9.
víno červené suché 200 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
...podlejeme vínom a prisypeme soľ. Premiešame.

10.
voda 50 mililitrov
Dusíme pod pokrievkou, za občasného miešania asi 90 minút (do zmäknutia mäsa). Podľa potreby môžeme podliať trochou vody.


Dobrú chuť!