Hovädzie ragú
Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.
recept,fotorecept,hovädzie zadné,víno červené suché,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 100 | gramov | |
hovädzie zadné | 700 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
paradajky | 300 | gramov | |
petržlen | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 50 | mililitrov | |
víno červené suché | 200 | mililitrov | |
zeler | - | ||
Ľahké zemiakové pyré recept | - |
Recept
3.
paradajky 300 gramov
Paradajky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme. Pokrájame.
4.
olej slnečnicový 50 mililitrov • cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
6.
Pridáme mäso a opekáme kým sa zatiahne.
7.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • petržlen • zeler
Stiahneme z ohňa, prisypeme papriku, pridáme mrkvu (môžeme pridať aj kúsok petržlenu a zeleru pokrájaného na malé kocky) a premiešame.
8.
K mäsu so zeleninou priložíme paradajky,...
9.
víno červené suché 200 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
...podlejeme vínom a prisypeme soľ. Premiešame.
10.
voda 50 mililitrov
Dusíme pod pokrievkou, za občasného miešania asi 90 minút (do zmäknutia mäsa). Podľa potreby môžeme podliať trochou vody.
Dobrú chuť!