Hovädzie predné so zelerom
Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,zeler,zeler stopkový,hovädzie lýtko - močing,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
hovädzie lýtko - močing | 1500 | gramov | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie provensálske | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajkový pretlak | 100 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
víno biele suché | 150 | mililitrov | |
vývar hovädzí | 4 | decilitre | |
zeler | 800 | gramov | |
zeler stopkový | 1 | kus |
Recept
2.
Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s trochou oleja a z oboch strán ho prudko opečieme.
3.
Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého pekáča.
4.
zeler 800 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme korenie a zeler 5 -8 minút opečieme.
5.
cibuľa 100 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k zeleru. Premiešame a spolu ďalej opekáme 5 minút.
7.
soľ 1 čajová lyžička • korenie provensálske 1 polievková lyžica • vývar hovädzí 4 decilitre
... pridáme ich do panvice, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
8.
paradajkový pretlak 100 mililitrov • víno biele suché 150 mililitrov
Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku rozmiešaného vo víne. 5 minút všetko spolu povaríme...
9.
...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč uzavrieme a pečieme v rúre pri 180°C 90 minút.
10.
Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu.
11.
Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30 minút odkryté dopiecť domäkka.
12.
Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom.
13.
maslo 20 gramov • mlieko plnotučné 3,5%
Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a podľa potreby teplé mlieko.
Dobrú chuť!