Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou
Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!
recept,fotorecept,mrkva,hovädzie zadné,smotana na varenie (10-12% tuku),Hovädzie mäso,Hlavné jedlá z mäsa
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 | kusy | |
cibuľa | 200 | gramov | |
hovädzie zadné | 600 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 300 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 300 | mililitrov | |
voda | 1 | polievková lyžica |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
3.
bobkový list 3 kusy • voda 1 polievková lyžica
...pridáme k cibuli spolu s bobkovým listom. Premiešame a na miernom plameni chvíľu podusíme. Môžeme podliať lyžicou vody.
6.
voda 300 mililitrov • ocot 1 polievková lyžica
Prilejeme vodu, ocot a za občasného premiešania varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (približne viac ako hodinu).
7.
smotana na varenie (10-12% tuku) 300 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
Smotanu rozmiešame s múkou...
8.
...a prilejeme k mäsu. Krátko prevaríme, podľa chuti dosolíme a možeme podávať.
Dobrú chuť!