Hovädzia sekaná s mrkvou
Skvelá, nemastná hovädzia fašírka plnená mrkvou. Podávame so zemiakovou prílohou, alebo s obľúbeným prívarkom.
recept,fotorecept,hovädzie pliecko,mrkva,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cibuľa červená | 100 | gramov | |
hovädzie pliecko | 1200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
mrkva | 2 | kusy | |
petržlenová vňať | 4 | polievkové lyžice | |
rožok biely | 3 | kusy | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
2.
cibuľa 100 gramov • vajce slepačie 4 kusy • petržlenová vňať 4 polievkové lyžice • cesnak 3 strúčiky • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pridáme k nemu očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, očistený pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
3.
cibuľa červená 100 gramov
Nakoniec pridáme očistenú, nie moc nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Všetko spolu, rukou, dobre vypracujeme.
4.
Očistíme a umyjeme dve väčšie mrkvy. Na flexibilnú doštičku nasypeme primerané množstvo strúhanky. Mäsovú zmes rozložíme na doštičku do tvaru obdĺžnika 40x25 cm. Na stred poukladáme pripravenú mrkvu.
5.
Mrkvu zabalíme a fašírku pregúľame na okraj doštičky.
6.
Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm
Pomocou doštičky ju presunieme do masťou vymasteného hlbokého pekáča. Zakryjeme a pečieme pri 200°C 50 minút. Potom odokryjeme a 20 minút pri teplote 180°C dopečieme.
Dobrú chuť!