Hovädzia polievka
Polievku podávame s pečeňovými alebo krupicovými haluškami.
recept,fotorecept,mrkva,petržlen,hovädzie predné,Mäsové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
hovädzie predné | 500 | gramov | |
kaleráb | 100 | gramov | |
mrkva | 250 | gramov | |
petržlen | 250 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 2500 | mililitrov | |
zeler | 50 | gramov | |
zemiaky | 200 | gramov |
Recept
1.
mrkva 250 gramov • petržlen 250 gramov • cibuľa 80 gramov • zemiaky 200 gramov • kaleráb 100 gramov • zeler 50 gramov • hovädzie predné 500 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a vložíme v celku do hrnca. Pridáme umyté mäso.
2.
voda 2500 mililitrov • soľ 2 čajové lyžičky
Obsah hrnca zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a pomalým zahrievaním (aby sa nám polievka nezakalila) privedieme do varu. Teplotu stiahneme a za mierneho varu varíme cca 1,5 hodiny. Hrniec čiastočne zakryjeme tak, aby mohla unikať para a polievka nevykypela. Zo začiatku z povrchu polievky pozbierame lyžicou penu - vyzrážanú krv z mäsa.
3.
Po uvarení polievku precedíme cez sitko. Zeleninu a mäso nakrájame.
Dobrú chuť!