Hovädzia koložvárska kapusta
Obľúbená prekladaná kapusta s mletým hovädzím mäsom s ryžou, hovädzou klobásou, zaliata smotanou. Je to skutočne pochúťka!
recept,fotorecept,hovädzie stehno,klobása hovädzia,ryža guľatozrnná,kapusta kvasená,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 | gramov | |
hovädzie stehno | 1200 | gramov | |
kapusta kvasená | 2 | kilogramy | |
klobása hovädzia | 350 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
ryža guľatozrnná | 350 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | mililitrov | |
soľ | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | - |
Recept
2.
...a pomelieme.
3.
cibuľa 300 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
5.
...a chvíľu ju osmažíme na cibuli.
6.
ryža guľatozrnná 350 gramov • voda • soľ
Ryžu premyjeme, vložíme do hrnca, pridáme soľ, prilejeme vodu...
7.
...a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť.
8.
Ryžu zmiešame s mäsom.
10.
masť bravčová 2 polievkové lyžice
Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm
Pekáč vymastíme a rozložíme do neho polovicu kapusty a polovicu klobásy s cibuľou.
12.
Rozložíme druhú polovicu klobásy s cibuľou...
13.
...a zakryjeme kapustou.
14.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky
Smotanu zmiešame s mliekom, koreninami a soľou.
15.
Zmesou zalejeme kapustu.
16.
Zakryjeme a pečieme pri teplote 180°C 50 minút.Potom odokryjeme a 15 - 20 minút zapečieme.
Dobrú chuť!