Hovädzí vývar
Návod, ako si pripraviť domáci polotovar na prípravu hovädzej polievky alebo ako kvalitnú ingredienciu pre ďalšie recepty.
recept,fotorecept,hovädzie predné s kosťou,Mäsové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
cibuľa | 80 | gramov | |
hovädzie predné s kosťou | 1000 | gramov | |
korenie čierne celé | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 80 | gramov | |
petržlen | 60 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | - | ||
voda | 1.5 | litra | |
zeler | 60 | gramov |
Recept
1.
hovädzie predné s kosťou 1000 gramov
Hovädzinu rozdelíme na viac kúskov a zapečieme v rúre 20 min na 200 stupňov.
2.
voda 1.5 litra • korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky • bobkový list 2 kusy
Mäso aj s kosťou vložíme do studenej vody, pridáme čierne korenie, bobkový list a varíme na miernom ohni jeden a pol hodiny.
3.
4.
mrkva 80 gramov • petržlen 60 gramov • zeler 60 gramov • cibuľa 80 gramov
Nakrájame si mrkvu, petržlen a zeler na väčšie kúsky a pridáme spolu s cibuľou do hrnca. Varíme ešte 45 min.
5.
Vývar precedíme. Ak plánujete vývar servírovať ako polievku, zeleninu nakrájame na drobnejšie kúsky a mäso oberieme od kostí. Prisolíme podľa chuti, pridáme petržlenovú vňať. Ak plánujete vývar použiť na ďalšie varenie, necháme si ho precedený bez soli.
Dobrú chuť!