Hovädzí kotlíkový guláš
Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.
recept,fotorecept,cibuľa,zemiaky,hovädzie zadné,paprika červená mletá,paradajkový pretlak,Hovädzie mäso,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 30 | gramov | |
cibuľa | 2 | kilogramy | |
horčica plnotučná | 1 | polievková lyžica | |
hovädzie zadné | 2.5 | kilogramu | |
korenie rasca mletá | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | 2 | čajové lyžičky | |
masť bravčová | 125 | gramov | |
paprika | 350 | gramov | |
paprika červená mletá | 4 | čajové lyžičky | |
paradajkový pretlak | 500 | mililitrov | |
soľ | 4 | čajové lyžičky | |
voda | 4.5 | litra | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
6.
masť bravčová 125 gramov
Do kotlíka vložíme masť, necháme ju zohriať, pridáme cibuľu a smažíme za častého miešania do sklovita (asi 30 minút).
7.
Cibuľa musí byť mäkká až kašovitá.
8.
Pridáme mäso.
11.
...ostatné zemiaky, cesnak...
12.
...a papriku.
13.
paprika červená mletá 4 čajové lyžičky • korenie rasca mletá 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 2 čajové lyžičky
Prisypeme koreniny. Rozmiešame...
14.
paradajkový pretlak 500 mililitrov • horčica plnotučná 1 polievková lyžica
...a pridáme pretlak a horčicu.
15.
Za miešania podľa potreby, varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (asi 3 hodiny).
Dobrú chuť!