Holandská omáčka
Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.
recept,fotorecept,maslo,vaječný žĺtok,Slané chuťovky,Francúzska kuchyňa,Bezlepkové
Slané chuťovky
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | - | ||
korenie biele mleté | - | ||
maslo | 150 | gramov | |
soľ | - | ||
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
víno biele suché | ¼ | decilitra |
Recept
2.
vaječný žĺtok 3 kusy • citrónová šťava
V miske na hrnci s horúcou vodou si vyšľaháme vaječné žĺtka do hustej peny a primiešame šťavu z polovice stredne veľkého citróna. Teplota nesmie byť príliš vysoká aby sa vajíčka neuvarili.
3.
víno biele suché ¼ decilitra • soľ • korenie biele mleté
Vajíčka ďalej šľaháme a pomaly postupne prilievame ropustené maslo. Dochutíme trochou bieleho vína, soľou a korením.
Dobrú chuť!