Hokkaido závin s hrozienkami
Vynikajúca šťavnatá štrúdľa plnená strúhanou tekvicou, hrozienkami a osladená javorovým sirupom.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,sirup javorový,Štrúdle,
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
hrozienka | 20 | gramov | |
sirup javorový | 4 | polievkové lyžice | |
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
tekvica hokkaido | 500 | gramov |
Recept
2.
tekvica hokkaido 500 gramov • sirup javorový 4 polievkové lyžice • hrozienka 20 gramov • strúhanka 4 polievkové lyžice
Tekvicu ošúpeme, nastrúhame a zmiešame so strúhankou, hrozienkami a javorovým sirupom.
3.
Do stredného pásu cesta lyžičkou nanesieme plnku.
4.
Začneme baliť do cesta na okrajoch.
5.
Potom postupne prekladáme striedavo pásy z oboch strán.
6.
Vrch potrieme sirupom a posypeme mandľovými lupienkami.
7.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!