Hokkaido lečo

Chutné farebné lečo. Lečo môžeme konzumovať pripravené s vajíčkami, alebo aj ako dusenú zeleninovú prílohu.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
332 g
Energia porcie
277 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
paprika | 150 24 | gramov kcal | |
paprika kápia čerstvá | 50 15 | gramov kcal | |
paradajky | 300 75 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
tekvica hokkaido | 400 160 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept


3.
paradajky 300 gramov
Paradajky zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľu postáť, vyberieme, ošúpeme a pokrájame.

4.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pridáme papriky, soľ a korenie. Podlejeme vodou a pod pokrievkou asi 10 minút dusíme do mäkka.

6.
Do mäkkej papriky pridáme tekvicu...

7.
...a paradajky. Premiešame a pod pokrievkou 5 minút podusíme.

8.
Podľa potreby podlejeme 2-3 lyžicami vody.


Dobrú chuť!