Hokkaido lečo
Chutné farebné lečo. Lečo môžeme konzumovať pripravené s vajíčkami, alebo aj ako dusenú zeleninovú prílohu.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika | 150 | gramov | |
paprika kápia čerstvá | 50 | gramov | |
paradajky | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
tekvica hokkaido | 400 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
3.
paradajky 300 gramov
Paradajky zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľu postáť, vyberieme, ošúpeme a pokrájame.
4.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pridáme papriky, soľ a korenie. Podlejeme vodou a pod pokrievkou asi 10 minút dusíme do mäkka.
6.
Do mäkkej papriky pridáme tekvicu...
7.
...a paradajky. Premiešame a pod pokrievkou 5 minút podusíme.
8.
Podľa potreby podlejeme 2-3 lyžicami vody.
Dobrú chuť!