Hlivový paprikáš
Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.
recept,fotorecept,hliva ustricová,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Halušky recept | - | ||
cibuľka jarná | 100 | gramov | |
hliva ustricová | 800 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
olej olivový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana sladká na varenie | 200 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľka jarná 100 gramov • olej olivový 4 polievkové lyžice
Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.
3.
soľ 2 čajové lyžičky • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 400 mililitrov
Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.
4.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana sladká na varenie 200 mililitrov • múka hladká 2 polievkové lyžice • Halušky recept
V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.
Dobrú chuť!