Hlivová polievka s rajbaničkou
Hustá hlivová polievka so zeleninou a výbornou domácou cestovinou - rajbaničkou.
recept,fotorecept,hliva ustricová,mrkva,cibuľa,Hubové polievky
Hubové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
cibuľka jarná | 2 | kusy | |
hliva ustricová | 350 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
mrkva | 150 | gramov | |
múka hrubá | 125 | gramov | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
petržlen | 50 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová Natur | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 2 | litre |
Recept
2.
mrkva 150 gramov • petržlen 50 gramov • cibuľa 100 gramov
... a pokrájame ju na slížiky. Mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.
5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 2 litre
Prisypeme hlivu, pridáme soľ, rascu a korenie. Premiešame a prilejeme horúcu vodu. Varíme 20 minút, do zmäknutia zeleniny.
6.
múka hrubá 125 gramov • vajce slepačie 1 kus
Zmiešame múku (množstvo upravíme podľa veľkosti vajíčka) a vajce.
7.
Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať a opäť premiesime.
8.
Cesto postrúhame na hrubom strúhadle.
9.
Postrúhanú cestovinu - rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.
11.
soľ zeleninová Natur • petržlenová vňať
Prisypeme polovicu z pripravenej rajbaničky, pár minút povaríme. Polievku podľa chuti dosolíme zeleninovou soľou a nakoniec do nej vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Zbytok cestoviny - rajbaničky si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju do inej polievky použiť.
Dobrú chuť!