Hliva v kurkumovej omáčke
Mimoriadne chutná dusená hliva v jemnej smotanovej omáčke s kurkumou. Podávame s cestovinami, haluškami, alebo s ryžou.
recept,fotorecept,hliva ustricová,korenie kurkuma,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
hliva ustricová | 350 | gramov | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 3 | čajové lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 čajová lyžička
Hlivu vložíme do hrnca k cibuli, pridáme soľ, korenie, rascu, papriku a kurkumu. Premiešame...
5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká 3 čajové lyžičky
Smotanu zmiešame s mliekom, múkou...
6.
...a zátrepku prilejeme ku hlive.
7.
Prevaríme.
8.
Vynikajúcou prílohou sú špecle.
Dobrú chuť!