Hermelínové batôžky

Recpet na hermelín pečený v lístkovom ceste.
recept,fotorecept,cesto lístkové,syr Hermelín,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 1600 | gramov kcal | |
kečup | 0 ?? | kcal | |
syr Hermelín | 4 ?? | kusy kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov • syr Hermelín 4 kusy
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Syry pozdížne rozkrojíme na polovice, poukladáme na cesto. Podľa počtu syrov porozkrajujeme cesto na štvorce (pre tento recept sme použili 4 syry s hmotnosťou 80g).


3.
Na štvorčeky poukladáme pripravené polovice syrov.

4.
vajce slepačie 1 kus
Cesto preložíme, tak aby sa nám vytvoril batôžtek. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby nám pri pečení nevytiekol. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou, sezamom alebo mletou červenou paprikou.

5.
Pečieme pri 180-200 °C asi 15-20 minút.

Dobrú chuť!