Halušky s kyslou kapustou
Jednoduchý recept na obľúbené strapačky s kyslou kapustou. Halušky si pripravíte podľa receptu v kroku číslo štyri. Pre ešte jednoduchšiu prípravu môžete použiť mrazený výrobok, ktorý už v dnešnej dobe mnohí výrobcovia ponúkajú v dobrej kvalite.
recept,fotorecept,kapusta kvasená,Halušky,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Halušky recept | - | ||
cibuľa | 150 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
voda | - |
Recept
2.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
3.
cukor kryštálový 1 polievková lyžica • voda
Pridáme cukor, trochu vody, premiešame a dusíme asi 15 minút do mäkka.
4.
Halušky uvaríme v slanej vode. Ak použijeme mrazený výrobok, postupujeme podľa návodu výrobcu.
5.
Halušky scedíme, k 500 gramom...
6.
...pridáme kapustu a premiešame. Podávame s opraženou slaninkou.
Dobrú chuť!