Halászlé z pangasiusa
Vynikajúca, jemne pikantná rybacia polievka z pangasiusa. Jednoduchá a rýchla príprava.
recept,fotorecept,pangasius mrazený,paprika červená mletá,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón rybací | 30 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
feferónky sterilizované | 2 | kusy | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 100 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
pangasius mrazený | 300 | gramov | |
paprika | 100 | gramov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | ½ | litra | |
voda | 700 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov • mrkva 100 gramov • paprika 100 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme očistenú na hrubo nastrúhanú mrkvu a na jemno nakrájanú papriku. Pod pokrievkou dusíme 10 minút.
2.
bujón rybací 30 gramov • voda ½ litra
Tri kocky rybacieho bujónu zalejeme vriacou vodou a necháme ich rozpustiť.
3.
pangasius mrazený 300 gramov • feferónky sterilizované 2 kusy
Rozmrazeného pangasiusa nakrájame a spolu s nadrobno nakrájanými feferónkami pridáme k zeleninovému základu.
4.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • voda 700 mililitrov
Pangasiusa orestujeme, pridáme mletú červenú papriku, rascu, soľ, premiešame a zalejeme vodou. Varíme 20 minút.
5.
Nakoniec pridáme pripravený rybací (halászlé) bujón, premiešame a prevaríme. Podávame čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!