Gyros na panvici a tzatziki
Chutný pokrm na spôsob gréckej kuchyne. Podávame teplé s tzatziki.
recept,fotorecept,bravčové stehno,cesnak,jogurt biely,cesnak sušený,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 250 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cesnak sušený | 2.5 | čajovej lyžičky | |
jogurt biely | 150 | mililitrov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
oregano | ½ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
paprika červená mletá štipľavá | ¼ | čajovej lyžičky | |
soľ | 0 | ||
tymián | ½ | čajovej lyžičky | |
uhorka šalátová | 1 |
Recept
1.
bravčové stehno 250 gramov • olej olivový 3 polievkové lyžice • cesnak sušený 2.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá štipľavá ¼ čajovej lyžičky • oregano ½ čajovej lyžičky • tymián ½ čajovej lyžičky
Mäso umyjeme a nakrájame na prúžky. Koreniny zmiešame s olivovým olejom a zmes zmiešame s mäsom. Necháme odležať na chladnom mieste pol hodinu, poprípade aj dlhšie. Potom prúžky mäsa nasucho smažíme na rozpálenej panvici, pri vyššej teplote, za stáleho miešania asi 8 minút.
2.
uhorka šalátová 1 KS • soľ • cesnak 1 strúčik • jogurt biely 150 mililitrov • soľ
Na tzatziky ošúpeme uhorku a natenko ju nastrúhame. Zmiešame s trochou soli a necháme 5 minút odstáť. Uhorka pustí vodu, ktorú zlejeme. Cesnak ošúpeme, prelisujeme, zmiešame s uhorkou a jogurtom. Podľa chuti ešte okoreníme.
Dobrú chuť!