Guláš s pivom
Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.
recept,fotorecept,cibuľa,hovädzí krk,pivo svetlé,bravčové pliecko,Hovädzie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 500 | gramov | |
cesnak | 8 | strúčikov | |
cibuľa | 1 | kilogram | |
hovädzí krk | 500 | gramov | |
korenie gulášové | 2 | čajové lyžičky | |
masť bravčová | 30 | gramov | |
papriková pasta - pikantná | - | ||
paradajkový pretlak | 400 | mililitrov | |
pivo svetlé | 150 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 2 | polievkové lyžice | |
voda | 800 | mililitrov | |
voda | - |
Recept
1.
cibuľa 1 kilogram • masť bravčová 30 gramov • voda 2 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca s roztopenou masťou. Pomaly a za častého premiešavania smažíme takmer pol hodinu. Cibuľa musí zosklovatieť, jemne stmavnúť a nesmie sa pripáliť. Podľa potreby ju môžeme podliať trochou vody.
2.
hovädzí krk 500 gramov • pivo svetlé 150 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie gulášové 2 čajové lyžičky • voda 800 mililitrov
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Prilejeme pivo, vodu, osolíme, okoreníme a varíme do takmer zmäknutia mäsa.
3.
bravčové pliecko 500 gramov • paradajkový pretlak 400 mililitrov • papriková pasta - pikantná • voda • cesnak 8 strúčikov • soľ
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k hovädziemu mäsu. Pridáme pretlak a paprikovú pastu (podľa chuti). Pokiaľ sa voda pri varení prvého mäsa veľmi odparila, doplníme ju. Varíme do zmäknutia mäsa. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti dosolíme.
4.
Podávame s parenou knedľou.
Dobrú chuť!