Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.
recept,fotorecept,cibuľa,hovädzí krk,pivo svetlé,bravčové pliecko,Hovädzie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 500 1490 | gramov kcal | |
cesnak | 8 44 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 1 440 | kilogram kcal | |
hovädzí krk | 500 975 | gramov kcal | |
korenie gulášové | 2 28 | čajové lyžičky kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
papriková pasta - pikantná | 0 ?? | kcal | |
paradajkový pretlak | 400 272 | mililitrov kcal | |
pivo svetlé | 150 65 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 0 | polievkové lyžice kcal | |
voda | 800 0 | mililitrov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cibuľa 1 kilogram • masť bravčová 30 gramov • voda 2 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca s roztopenou masťou. Pomaly a za častého premiešavania smažíme takmer pol hodinu. Cibuľa musí zosklovatieť, jemne stmavnúť a nesmie sa pripáliť. Podľa potreby ju môžeme podliať trochou vody.

2.
hovädzí krk 500 gramov • pivo svetlé 150 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie gulášové 2 čajové lyžičky • voda 800 mililitrov
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Prilejeme pivo, vodu, osolíme, okoreníme a varíme do takmer zmäknutia mäsa.

3.
bravčové pliecko 500 gramov • paradajkový pretlak 400 mililitrov • papriková pasta - pikantná • voda • cesnak 8 strúčikov • soľ
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k hovädziemu mäsu. Pridáme pretlak a paprikovú pastu (podľa chuti). Pokiaľ sa voda pri varení prvého mäsa veľmi odparila, doplníme ju. Varíme do zmäknutia mäsa. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti dosolíme.

4.
Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!