Grilované zeleninové špízy s pestom

Výborná grilovaná pochúťka nielen pre vegetariánov.
recept,fotorecept,cuketa,paradajky cherry,Bezmäsité hlavné jedlá,Recepty na gril,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Recepty na gril › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Cuketa ›Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 10 ?? | lístkov kcal | |
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cuketa | 150 27 | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
olivy zelené | 30 48 | gramov kcal | |
orechy píniové | 15 102 | gramov kcal | |
paradajky cherry | 150 27 | gramov kcal | |
syr Feta | 80 211 | gramov kcal |
Recept
1.
orechy píniové 15 gramov • bazalka 10 lístkov • cesnak 1 strúčik • olej olivový 2 polievkové lyžice
Pesto na marinádu pripravíme zmixovaním opražených píniových orieškov, bazalky a cesnaku. Všetko spolu premiešame a zalejeme olejom.

2.
syr Feta 80 gramov • cuketa 150 gramov • paradajky cherry 150 gramov • olivy zelené 30 gramov
Syr feta nakrájame na kocky, cuketu na polkolieska. Na špajdle postupne napichujeme cherry paradajky, syr, cukinu a zelené olivy.

3.
Špízy vložíme do pestovej marinády, necháme 20 minút marinovať na chladnom mieste. Občas špízy premiešame s marinádou.

4.
Na horúcu grilovaciu panvicu, alebo na alobal na grile položíme špízy. Pri občasnom otáčaní grilujeme 4 minúty.

Dobrú chuť!