Grilované zeleninové špízy s pestom
Výborná grilovaná pochúťka nielen pre vegetariánov.
recept,fotorecept,cuketa,paradajky cherry,Bezmäsité hlavné jedlá,Recepty na gril,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Recepty na gril › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Cuketa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 10 | lístkov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cuketa | 150 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
olivy zelené | 30 | gramov | |
orechy píniové | 15 | gramov | |
paradajky cherry | 150 | gramov | |
syr Feta | 80 | gramov |
Recept
1.
orechy píniové 15 gramov • bazalka 10 lístkov • cesnak 1 strúčik • olej olivový 2 polievkové lyžice
Pesto na marinádu pripravíme zmixovaním opražených píniových orieškov, bazalky a cesnaku. Všetko spolu premiešame a zalejeme olejom.
2.
syr Feta 80 gramov • cuketa 150 gramov • paradajky cherry 150 gramov • olivy zelené 30 gramov
Syr feta nakrájame na kocky, cuketu na polkolieska. Na špajdle postupne napichujeme cherry paradajky, syr, cukinu a zelené olivy.
3.
Špízy vložíme do pestovej marinády, necháme 20 minút marinovať na chladnom mieste. Občas špízy premiešame s marinádou.
4.
Na horúcu grilovaciu panvicu, alebo na alobal na grile položíme špízy. Pri občasnom otáčaní grilujeme 4 minúty.
Dobrú chuť!