Grilážky
Rokmi preverený recept na fantastické nepečené karamelovo-orieškové grilážky.
recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),orechy vlašské mleté,tortové oblátky,Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 300 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 250 | gramov | |
tortové oblátky | 6 | kusov |
Recept
1.
cukor kryštálový 300 gramov
Do hrnca so širším dnom nasypeme cukor. Zapneme mierny ohrev a prikryjeme.
2.
Po asi 10 minútach začne cukor karamelizovať. Pozor na intenzitu ohrevu, aby sa neprepálil.
3.
O pár minút sa stratia kryštály cukru a všetok sa zmení na tekutý karamel.
5.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Postupne vmiešavame kondenzované mlieko a varíme, kým sa hmota nespojí.
7.
tortové oblátky 6 kusov
A môžeme plniť tortové oblátky. Začneme oblátkou a na ňu rovnomerne lyžicou rozotrieme vrstvu griláže.
8.
Na jednu vrstvu asi štyri lyžice.
9.
Zaťažíme kuchynskou doštičkou a necháme stuhnúť.
10.
Po stuhnutí nakrájame na menšie kúsky - hranoly, kocky, alebo trojuholníky.
Dobrú chuť!