RECEPTY

Gemerské pirohy

Gemerské pirohy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

recept,fotorecept,mlieko kyslé,tvaroh hrudkovitý,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
mlieko kyslé250mililitrov
múka hladká500gramov
olej slnečnicový50litre
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)150mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
tvaroh hrudkovitý150gramov
vajce slepačie2kusy
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

múka hladká 500 gramov  voda 100 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  mlieko kyslé 250 mililitrov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Vláčne cesto vypracujeme zmiešaním múky so soľou, vodou, sódou bikarbónou a kyslým mliekom.

Vláčne cesto vypracujeme zmiešaním múky so...

2. 

tvaroh hrudkovitý 150 gramov  vajce slepačie 2 kusy  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  soľ

V menšej miske vymiešame tvaroh s vajíčkami, pridáme červenú papriku, zamiešame. Jemne osolíme.

V menšej miske vymiešame tvaroh s vajíčkami,...

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme štvorce, ktoré potom plníme tvarohovou zmesou. Protiľahlé rohy štvorca spojíme, cesto na okrajoch pritlačíme prstami alebo vidličkou, aby sa dobre spojilo a plnka z neho nevytiekla.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske,...

4. 

olej slnečnicový 50 litre  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 mililitrov

Trojuholníky vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji. Podávame s kyslou smotanou.

Trojuholníky vyprážame do zlatista na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť