Gazpacho

Osviežujúca letná polievka podľa receptu zo Španielska. Jednoduchá a rýchla príprava bez varenia s vynikajúco chutným výsledkom.
recept,fotorecept,paradajky,Zeleninové polievky,Bezlaktózové,Španielska kuchyňa,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Španielska kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
256 g
Energia porcie
123 kcal
Čas prípravy
12 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Zeleninové polievky › Bezlaktózové › Španielska kuchyňa › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Paradajky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa | 60 27 | gramov kcal | |
korenie rímska rasca mletá | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
ocot vínny | 1 3 | polievková lyžica kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paprika zelená | 100 20 | gramov kcal | |
paprika červená | 100 29 | gramov kcal | |
paradajky | 450 113 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
uhorka šalátová | 100 16 | gramov kcal | |
voda | 150 0 | mililitrov kcal | |
ľad | 4 0 | gramy kcal |
Recept
1.
paradajky 450 gramov • cibuľa 60 gramov • uhorka šalátová 100 gramov • paprika zelená 100 gramov • paprika červená 100 gramov • cesnak 1 strúčik
Pripravíme si 5 stredne veľkých paradajok, polovicu uhorky, malú cibuľu, malý strúčik cesnaku, zelenú a červenú papriku. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky do mixéra.

2.
voda 150 mililitrov • olej olivový 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • ocot vínny 1 polievková lyžica
Všetku zeleninu vložíme do mixéra, prilejeme pohár studenej vody, trochu oleja a octu. Dochutíme soľou a korením.

3.
ľad 4 gramy
Všetko spolu dôkladne rozmixujeme a počas mixovania pridáme dve kocky ľadu, aby sa nám zmes nezohriala.

4. Servírovanie
Podávame nastudeno. Dozdobiť môžeme malými kúskami uhorky, paradajky, kockami opečeného chleba či zopár kvapkami kvalitného olivového oleja.
Dobrú chuť!