RECEPTY

Gaštanová krtkova torta

Gaštanová krtkova torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Vynikajúca torta s chrumkavým mandľovým korpusom, plná šľahačky s kúskami čokolády.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda,gaštanové pyré mrazené,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

60

242

gramov

kcal

cukrárenské zdobenie - čokoládové

0

??

kcal

gaštanové pyré mrazené

500

1055

gramov

kcal

jedlá želatina

10

36

gramov

kcal

kakao - prášok

2

62

polievkové lyžice

kcal

mandle

100

579

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

400

1244

mililitrov

kcal

vaječný bielok

3

51

kusy

kcal

vaječný žĺtok

3

171

kusy

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

čokoláda

100

513

gramov

kcal

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor kryštálový 60 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao.

Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao....

2. 

mandle 100 gramov

Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku nadrobno, pridáme ich do cesta a premiešame.

Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku...

3. 

vaječný bielok 3 kusy

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho...

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.

Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej...

5. 

Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút.

Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút....

6. Šľahačková plnka

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  jedlá želatina 10 gramov  voda 100 mililitrov

Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku rozpustíme vo vode želatinu a mierne ju zahrejeme. Lyžicu šľahačky vložíme do hrnčeka so želatínou, zamiešame a obsah hrnčeka vylejeme do šľahačky. Rovnomerne rozmiešame.

Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku...

7. 

čokoláda 100 gramov

Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame ju do šľahačky.

Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame ju do...

8. Tortu poskladáme

gaštanové pyré mrazené 500 gramov

Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinárskou fóliou. Do misky rovnomerne roztlačíme rozmrazené gaštanové pyré tak, aby sme celú misku pokryli zvnútra.

Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9...

9. 

Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou.

Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou....

10. 

Navrch položíme upečený korpus. Prečnievajúce pyré na okrajoch jemne dotlačíme po obvode korpusu. Tortu uložíme do chladničky na najmenej 4 hodiny, najlepšie na noc.

Navrch položíme upečený korpus....

11. 

Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a odstránime fóliu.

Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a...

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemne ich rukami vtlačíme do gaštanového pyré.

Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť