Fučka
Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.
recept,fotorecept,zemiaky,cibuľa,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 400 | gramov | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
múka hladká | 4 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 800 gramov • voda • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme, pokrájame, zalejeme zarovno vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.
2.
cibuľa 400 gramov • olej slnečnicový
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na primeranom množstve oleja opražíme do zlatohneda.
3.
Vo vode v ktorej sme ich varili ich dobre rozmačkáme.
4.
maslo 1 polievková lyžica
Vrátime ich späť na oheň, pridáme maslo a rozpustíme ho za stáleho miešanie v kaši.
6.
...kedy zemiaky "odfukujú" - tvoria sa na povrchu praskajúce bubliny, dobre prevaríme. Podľa chuti a potreby dosolíme.
7.
Ako samostatný pokrm Fučku bohato posypeme opraženou cibuľkou a podávame s pohárom studeného zakysaného mlieka.
Dobrú chuť!