Francúzske toasty - Pain perdu
Podávame teplé, posypané cukrom zmiešaným so škoricou. Pretože sú jednoducho FANTASTICKÉ, chutia deťom i dospelým
recept,fotorecept,vajce slepačie,chlieb toastový,Vajíčkové raňajky
Vajíčkové raňajky
Kategórie
Vajíčkové raňajky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb toastový | 8 | kusov | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 20 gramov
V mlieku rozšľaháme vajcia. Rozohrejeme kúsok masla na panvici.
2.
chlieb toastový 8 kusov
Plátok toastového chleba namočíme do vajec s mliekom a z oboch strán rýchlo opražíme na rozpálenom masle.
3.
Počas smaženia ďalších plátkov pridávame podľa potreby maslo.
4.
cukor práškový 2 polievkové lyžice • škorica mletá 1 čajová lyžička
Práškový cukor zmiešame s mletou škoricou a posypeme ním upečené chlebíky.
Dobrú chuť!