Fazuľové buchty

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.
recept,fotorecept,sladká pasta z červenej fazule - Anko,Koláče,Japonská kuchyňa,Vegetariánske recepty
Koláče
Japonská kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
90 g
Energia porcie
234 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 194 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
semienka sezamové čierne | 2 54 | čajové lyžičky kcal | |
sladká pasta z červenej fazule - Anko | 250 625 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 2 0 | polievkové lyžice kcal |
Recept
1. Kvások
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • múka hladká 15 gramov • cukor práškový 15 gramov • droždie čerstvé 42 gramov
V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.

2.
múka polohrubá 300 gramov • múka hladká 85 gramov • cukor práškový 35 gramov • maslo 40 gramov • soľ 1 štipka
Do hlbokej misy si pripravíme múky, cukor a zmäknuté maslo so štipkou soli.

3.
Pridáme vzídený kvások.

4.
Vypracujeme cesto.

5.
Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

6.
Vykysnuté cesto vyklopíme z misy a rozdelíme na pomúčenej doske aspoň na 12 častí. Kto má rád buchty menšie, rozdelí si na viac častí.

7.
Z jednotlivých častí cesta tvarujeme gule jemným naťahovaním a vtláčaním cesta do spodnej časti. Jemne pri tom stuhnú vďaka uvoľneniu vzduchu z cesta. Prikryjeme ich fóliou, aby neobschli a necháme 10 minút kysnúť.

8.
sladká pasta z červenej fazule - Anko 250 gramov
Jednotlivé buchtičky sploštíme, jemne ponaťahujeme, naplníme osladenou fazuľovou pastou, uzavrieme a dobre postláčame spoje, aby sa počas pečenia neroztvorili.

9.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu kysnúť.

10.
vajce slepačie 1 kus • voda 2 polievkové lyžice
Medzičasom si vyšľaháme vajce s vodou na potretie buchiet.

11.
semienka sezamové čierne 2 čajové lyžičky
Buchty na povrchu potrieme a posypeme čiernym sezamom.

12.
Pečieme 17 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!