RECEPTY

Fazuľové buchty

Fazuľové buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.

recept,fotorecept,sladká pasta z červenej fazule - Anko,Koláče,Japonská kuchyňa,Vegetariánske recepty

Koláče

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

12

Hmotnosť porcie

90 g

Energia porcie

234 kcal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

50

194

gramov

kcal

droždie čerstvé

42

43

gramov

kcal

maslo

40

294

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

200

96

mililitrov

kcal

múka hladká

100

347

gramov

kcal

múka polohrubá

300

1068

gramov

kcal

semienka sezamové čierne

2

54

čajové lyžičky

kcal

sladká pasta z červenej fazule - Anko

250

625

gramov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

voda

2

0

polievkové lyžice

kcal

 

Recept

1. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  múka hladká 15 gramov  cukor práškový 15 gramov  droždie čerstvé 42 gramov

V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.

V teplom mlieku rozmiešame múku a droždie s...

2. 

múka polohrubá 300 gramov  múka hladká 85 gramov  cukor práškový 35 gramov  maslo 40 gramov  soľ 1 štipka

Do hlbokej misy si pripravíme múky, cukor a zmäknuté maslo so štipkou soli.

Do hlbokej misy si pripravíme múky, cukor a...

3. 

Pridáme vzídený kvások.

Pridáme vzídený kvások....

4. 

Vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto....

5. 

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste...

6. 

Vykysnuté cesto vyklopíme z misy a rozdelíme na pomúčenej doske aspoň na 12 častí. Kto má rád buchty menšie, rozdelí si na viac častí.

Vykysnuté cesto vyklopíme z misy a rozdelíme na...

7. 

Z jednotlivých častí cesta tvarujeme gule jemným naťahovaním a vtláčaním cesta do spodnej časti. Jemne pri tom stuhnú vďaka uvoľneniu vzduchu z cesta. Prikryjeme ich fóliou, aby neobschli a necháme 10 minút kysnúť.

Z jednotlivých častí cesta tvarujeme gule...

8. 

sladká pasta z červenej fazule - Anko 250 gramov

Jednotlivé buchtičky sploštíme, jemne ponaťahujeme, naplníme osladenou fazuľovou pastou, uzavrieme a dobre postláčame spoje, aby sa počas pečenia neroztvorili.

Jednotlivé buchtičky sploštíme, jemne...

9. 

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu kysnúť.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na...

10. 

vajce slepačie 1 kus  voda 2 polievkové lyžice

Medzičasom si vyšľaháme vajce s vodou na potretie buchiet.

Medzičasom si vyšľaháme vajce s vodou na...

11. 

semienka sezamové čierne 2 čajové lyžičky

Buchty na povrchu potrieme a posypeme čiernym sezamom.

Buchty na povrchu potrieme a posypeme čiernym...

12. 

Pečieme 17 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 17 min. pri teplote 180°C....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť