Fazuľová polievka s údeným mäsom
Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.
recept,fotorecept,zemiaky,mrkva,údené rebrá,fazuľa,huby sušené,Strukovinové polievky,Bezlaktózové
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
fazuľa | 100 | gramov | |
huby sušené | 50 | gramov | |
korenie majorán sušený | - | ||
masť bravčová | 40 | gramov | |
mrkva | 150 | gramov | |
múka polohrubá | 40 | gramov | |
petržlen | 80 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | - | ||
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 200 | gramov | |
údené rebrá | 200 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 200 gramov • mrkva 150 gramov • petržlen 80 gramov • cibuľa 80 gramov • huby sušené 50 gramov
Zemiaky, mrkvu, petržlen a cibuľu ošúpeme a nakrájame. Sušené huby umyjeme.
2.
údené rebrá 200 gramov • voda 2 litre • fazuľa 100 gramov
Umyté údené rebierka varíme pol hodinu vo vode. Pridáme k nim fazuľu (fazuľu je dobré nechať deň pred varením namočenú vo vode) a varíme ďalšiu pol hodinu. Potom pridáme očistenú, na malé kocky pokrájanú zeleninu a huby. Varíme pokiaľ zelenina a fazuľa nezmäknú. Rebrá z polievky vyberieme, po vychladnutí z nich oberieme mäso a nakrájame.
3.
masť bravčová 40 gramov • múka polohrubá 40 gramov • soľ • petržlenová vňať • korenie majorán sušený
Pripravíme si cibuľovú zápražku: na masti speníme pripravenú cibuľu, pridáme múku, za stáleho miešania opražíme, prilejeme vodu a zápražku rozvaríme. Hotovou precedenou zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ, majorán a čerstvú nasekanú vňať petržlenu. Primiešame mäso z rebier. Môžme servírovať.
Dobrú chuť!