Fazuľová polievka s párkom
Jednoduchá desiatová polievka, vďaka použitiu sterilizovanej fazule rýchla na prípravu.
recept,fotorecept,fazuľa červená sterilizovaná,párky bravčové,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Kategórie
Strukovinové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
fazuľa červená sterilizovaná | 500 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 40 | gramov | |
múka hladká | 40 | gramov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
párky bravčové | 250 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1.5 | litra | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
voda 1.5 litra • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
K zemiakom v hrnci pridáme teplú vodu ohriatu vo varnej kanvici, soľ, korenie a rascu, uvaríme ich do mäkka (15 minút).
3.
fazuľa červená sterilizovaná 500 gramov
Do polievky vložíme sterilizovanú červenú fazuľu bez nálevu.
4. Zápražka
cibuľa 120 gramov • masť bravčová 40 gramov • múka hladká 40 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme v rajničke na masti do zlatova. Pridáme múku a popražíme ju.
5.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 500 mililitrov
Rajničku odstavíme z ohňa, primiešame papriku a prilejeme teplú vodu. Vrátime na oheň a dobre rozvaríme.
6.
Zápražku precedíme do polievky, zamiešame.
7.
párky bravčové 250 gramov
Párky pokrájame na tenšie kolieska, pridáme ich do polievky a všetko spolu 5 minút povaríme.
8.
cesnak 5 strúčikov • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • soľ
Nakoniec polievku dochutíme očisteným prelisovaným cesnakom, majoránkou a podľa potreby soľou.
Dobrú chuť!