Fazuľová polievka na sladkokyslo
Stará dobrá klasická polievočka.
recept,fotorecept,fazuľa rubín,zemiaky,smotana sladká na varenie,Strukovinové polievky,Slovenská kuchyňa
Strukovinové polievky
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
fazuľa rubín | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
múka hladká | 30 | gramov | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
smotana sladká na varenie | 500 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 300 | gramov |
Recept
1.
fazuľa rubín 250 gramov • voda 1.5 litra
Fazuľu opláchneme na sitku, vložíme do tlakového hrnca, prilejeme vodu, hrniec uzatvoríme, privedieme do varu a od času kedy začne unikať para varíme 45 minút. Pokiaľ chceme fazuľu variť bez tlakového hrnca musíme ju deň pred varením namočiť.
2.
zemiaky 300 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • voda ½ litra
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a pridáme ich k uvarenej fazuli. Osolíme, ocukríme, prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov.
3.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • múka hladká 30 gramov • ocot 2 polievkové lyžice • soľ • mlieko polotučné 1,5%
Nakoniec prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali múku. Prevaríme, odstavíme z ohňa a po lyžiciach pridáme ocot podľa chuti. Podľa potreby dosolíme a ak je polievka moc hustá prilejeme trochu prevareného mlieka.
Dobrú chuť!