Fašírky
Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 800 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
olej fritovací | - | ||
rožok biely | 2 | kusy | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 0 | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
rožok biely 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • bravčové mleté mäso 800 gramov • cibuľa 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cesnak 4 strúčiky • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • strúhanka
Rožky nakrájame a bez ich koncov zalejeme mliekom, necháme rozmočiť. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Takto pripravenú zmes premiešame rukami. Ak sa nám zdá zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.
3.
Fašírky vyprážame v horúcom oleji pod pokrievkou 8 minút, obrátime a 8 minút ich vypražíme z druhej strany bez pokrievky.
4.
Fašírky môžeme konzumovať s chlebom a horčicou, alebo ich podávame k prívarkom a omáčkam. Veľmi chutné sú so zemiakmi či zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!