Farebné mäsovo zeleninové soté

Lahodné, ľahké soté z kuracieho mäsa, doplnené farebnou a výživnou zeleninou. Vhodnou prílohou môže byť ryža alebo cestoviny.
recept,fotorecept,kuracie prsia,paprika kápia čerstvá,fazuľové struky zelené mrazené,kukurica sterilizovaná,šampiňóny sterilizované,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 ?? | kusy kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
fazuľové struky zelené mrazené | 100 30 | gramov kcal | |
horčica kremžská | 1 17 | polievková lyžica kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kukurica sterilizovaná | 150 140 | gramov kcal | |
kuracie prsia | 450 496 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
paprika kápia čerstvá | 1 ?? | kus kcal | |
paradajky | 1 ?? | kus kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ zeleninová | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polievkové lyžice kcal | |
voda | ¼ 0 | litra kcal | |
šampiňóny sterilizované | 115 25 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 2 109 | polievkové lyžice kcal |
Recept
1. Marinovanie mäsa
kuracie prsia 450 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • horčica kremžská 1 polievková lyžica • sójová omáčka 2 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová 2 čajové lyžičky • soľ
Umyté a osušené mäso nakrájame na tenšie pásiky. Pripravíme si marinádu zmiešaním oleja, horčice, sójovej omáčky, soli a korenín. Kuracie mäso zmiešame s marinádou a necháme v chlade odstáť asi hodinku, pokiaľ sa spoja chute.

2.
cibuľa 1 kus
Na hlbšej panvici alebo v hrnci speníme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme namarinované mäso, restujeme pokiaľ sa mäso nezatiahne.

3.
paprika kápia čerstvá 1 kus • cesnak 2 kusy • kukurica sterilizovaná 150 gramov • šampiňóny sterilizované 115 gramov
Keď sa mäso zatiahne, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na pásiky pokrájanú kápiu, kukuricu a sterilizované šampiňóny.

4.
paradajky 1 kus • fazuľové struky zelené mrazené 100 gramov
Ďalej pridáme nadrobno pokrájanú paradajku a zelenú fazuľku.

5.
voda ¼ litra • škrob kukuričný 2 polievkové lyžice
Vo vode rozmiešame škrob alebo hladkú múku a vlejeme do vriaceho pokrmu. Chvíľu povaríme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!