Farebná sekaná
Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.
recept,fotorecept,cibuľa,mrkva,bravčové mleté mäso,hovädzie mleté mäso,Hovädzie mäso,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
hovädzie mleté mäso | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | - | ||
mrkva | 150 | gramov | |
múka hrubá | - | ||
paprika farebná | 3 | kusy | |
soľ | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • mrkva 150 gramov • paprika farebná 3 kusy
Zeleninu očistíme. Cibuľu nadrobno nakrájame. Mrkvu nahrubo postrúhame. Papriky nakrájame na malé kocky.
2.
bravčové mleté mäso 500 gramov • hovädzie mleté mäso 500 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
K zelenine pridáme obe mäsá, vajcia, soľ a korenie. Všetko spolu dobre premiešame.
3.
Formu na srnčý chrbát, prípadne menší pekáč vymastíme masťou a vysypeme múkou. Zmes vložíme do formy, utlačíme. Sekanú pečieme v rozohriatej rúre, zakrytú alobalom, na 180° C 45 minút.
4.
Podávame so zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!